Een brug tussen wetenschap en praktijk

Ambitie is het ondersteunen van het veiligheidsdomein en lokaal bestuur met praktijkgericht onderzoek, advies en onderwijs. Zie enkele van onze publicaties. We zijn ervan overtuigd dat kennis en kunde nodig zijn voor de effectiviteit en draagvlak van beleid, projecten en interventies. Maar het commitment en doorzettingsvermogen van de mensen in de uitvoering zijn doorslaggevend, daar kan geen 'evidence based' kennis tegenop...! Hetzelfde commitment vragen we ook van onze teams.

Uitgangspunt: kwaliteit en flexibiliteit

We gaan uit van kwaliteit en flexibiliteit, waardoor de strategie is om het bureau klein te houden en bij het samenstellen van onze teams allianties aan te gaan met andere partijen. Voor wat betreft omvang beperkte projecten worden door ons zelf uitgevoerd. Grotere projecten gaan vaak in samenwerking met o.a. Bureau Beke, Landelijke Expertgroep Veiligheidspercepties (LEV), Streetwise Observations (Halima Turan), Eijgenraam Onderzoek, Lameris en Koffijberg Advies en Platform31.

Expertise en diensten

De twee pijlers onder ons werk zijn opsporingscriminologie en frontlijnwerk in het veiligheidsdomein, geregeld in samenhang met elkaar. De afgelopen jaren heeft Bervoets veel onderzoek gedaan en gepubliceerd - alleen en met anderen - over (Marokkaanse) jeugdproblematiek, waaronder over trends in jeugdcriminaliteit, veelplegers, drugsrunners, de aanpak van overlast alsmede analyses en aanpak van criminele netwerken.

De tweede onderzoekslijn bestaat uit studies naar het werk van professionals aan de frontlijn vanuit het perspectief 'plural policing': o.a. politie, krijgsmacht (o.a. KMar), gemeentelijke handhavers (BOA's), beveiliging en sociale dienstmedewerkers.

We bieden voor zowel beleid als uitvoering:

  • fenomeenonderzoek
  • beleidsonderzoek en -evaluaties
  • adviestrajecten (praktijkonderzoek, actieonderzoek)
  • onderwijs en trainingen

Bureau Bervoets weet uitstekend raad met kwantitatieve analyes, maar richt zich eerst en vooral op kwalitatief onderzoek met (vaak) een etnografische inslag: we praten met in plaats van over doelgroepen en uitvoerders van het veiligheidsbeleid.

Offerte aanvragen

Graag kom ik bij u langs om het werk op te nemen, uiteraard geheel kosteloos. Laat hieronder uw gegevens achter, dan maken we snel kennis.

Johan Janssens

Schilder

  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Vakmanschap
  • Secuur
  • Persoonlijk betrokken

ยป Lees meer